Оформлення студентської візи

Особи, котрі не мають дорослих закордонних паспортів повинні якнайшвидше подати документи на їх виготовлення. Якщо для цього потрібні додаткові довідки чи документи, просимо звертатися до наших представників, у яких Ви подавали документи на навчання, або звертатися безпосередньо до нас в УІТМ. Ми підготуємо для Вас відповідні документи.

 

До уваги студентів першого курсу! Реквізити банківського рахунку для абітурієнтів, в котрих консульства та ППВА, до яких Ви територіально належите, вимагають попередню оплату за навчання.

 

Основні документи, необхідні для отримання національної візи:

 

  • Дві кольорові фотографії, що відповідають наступним вимогам: вони мають бути кольоровими, чіткими, бути на білому фоні та контрастними, розміром 3,5 х 4,5 см, надрукованими на високоякісному фотопапері, мають бути зробленими не раніше 6-ти місяців до подачі документів і відповідати дійсному вигляду заявника. На фотографіях мають бути чітко відображені очі та обличчя з маківки голови до верхівки плечей. Обличчя має бути без головного убору і займати 70-80% фотографії; погляд має бути спрямований в камеру; рот має бути закритим; волосся не повинно закривати обличчя.

  • Підписаний заявником закордонний паспорт, оригінал та копія, дійсний принаймні три місяці після дати останнього запланованого виїзду з території країн ЄС; паспорт має містити принаймні дві вільні сторінки (для віз) і має бути виданим не раніше, ніж 10 років тому. Продовжені паспорти прийматися до розгляду не будуть. Паспорти приймаються без будь-яких обкладинок (пластикових чи шкіряних). Будь ласка, додайте копії сторінок паспорту з Шенгенськими візами та останньою національною візою за останні три роки.

  • Якщо у Вас є інші закордонні паспорти, їх потрібно додати до анкети (оригінали та копії). Якщо попередні паспорти були здані, в українському паспорті має бути відповідна відмітка або довідка з ОВІРу про його вилучення.

  • Внутрішній паспорт – оригінал і копія всіх сторінок з відмітками.

  • Рішення про зарахування студента до Університету польською мовою в оригіналі та копії (DECYZJA KOMISJI REKRUTACYJNEJ). На копії рішення про зарахування повинні чітко бути видні усі печатки з оригіналу.

  • Медичний страховий поліс – оригінал та копія, який покриває 30000 € і є дійсним в усіх країнах ЄС або світу, сума франшизи не повинна перевищувати 150 €. Усі дані заявника в страховому полісі повинні бути правильними (ПІБ, яким було оплачено страховий збір, або номер страхового полісу, повна домашня адреса проживання, номер паспорта й дата народження). Cтраховий поліс повинен бути поданим з квитанцією про оплату, в якій будуть зазначені ПІБ заявника або номер полісу. Страховий поліс має бути дійсний на термін візи (згідно з новими вимогами Консульства).

Додатково, неповнолітнім особам (до 18 років) потрібно надати:

  • свідоцтво про народження, оригінал та копія;

  • копії внутрішніх паспортів батьків;

  • нотаріально засвідчений дозвіл від обох батьків/офіційних опікунів на виїзд дитини закордон і виготовлення візи. Якщо є тільки один опікун, це потрібно підтвердити, надавши рішення суду про одноосібне опікунство, свідоцтво про смерть або інший документ. Зауважте, будь ласка, що нотаріально завірений дозвіл від батьків/офіційних опікунів на виїзд дитини закордон повинен містити наступну інформацію: країни виїзду (Республіка Польща), чітко зазначений термін дії нотаріально завіреного дозволу на виїзд закордон (11.09.2017 - 10.09.2018);

  • також у цих документах батьки можуть дати свою згоду на підписання їх дитиною в Республіці Польща договору про надання освітніх послуг, угоди з банком, а також інших документів пов`язаних з навчанням та проживанням на території Республіки Польща. Тоді цей документ буде долучений до особової справи в університеті). Приклад.

 

Кожен, хто не є громадянином України, має також надати:

  • Документ, що підтверджує легальність проживання на території України (віза/посвідка на проживання/реєстрація) дійсні ще 3 місяці після останнього запланованого повернення в Україну.

Під час оплати візового збору необхідно надати копію 1-6 (за наявності будь-якої інформації на них) сторінки українського паспорту у касі банку. Оплата послуг здійснюється перед подачою документів до ППВА. Після цього необхідно зареєструватися на сайті та обрати дату подачі документів. У випадку відсутності кас у ППВА, оплата може бути здійснена у відповідному банку.

 


 
Більш детальну інформацію щодо комплекту документів для подачі на візу можна отримати  за номером кол-центра Пункту Прийому Візових Анкет (http://www.polandvisa-ukraine.com/index.html): +38 044 5945496, +38 032 2351776, +38 050 1179053 або  за номером Генерального Консульства Польщі (secure.e-konsulat.gov.pl): +38 044 284 00 40.

 

 

 

Всі матеріали, які знаходяться на www.kandydaci.wsiz.rzeszow.pl мають інформаційний
характер і не становлять пропозиції в розумінні ст. 66 Цивільного Кодексу.